Hogyan válasszunk csiszolót

Létrehozva2023. 06. 04.

Köznyelven a kézi csiszológépeket flexnek, karboflexnek vagy polírozónak nevezzük. Sokoldalú csiszológépek segítségével lehet darabolni, rövidebbre vágni és csiszolni is.

Mi a sarokcsiszoló?

Sarokcsiszolók hatékony eszközök a fém vágásához és a különböző anyagok csiszolásához. A nagyobb teljesítményű csiszológépek nagyobb terhelést bírnak el túlmelegedés nélkül.

A sarokcsiszoló tárcsájának (vágó, csiszoló) kiválasztása határozza meg az alkalmazási lehetőségeket – alkalmas lehet anyagvágásra és durva csiszolásra, és gyakran csempe vágására is használják. Általában 4 átmérőjű tárcsa kapható (115 mm, 125 mm, 150 mm, 230 mm). Általában minél nagyobb a csiszológép tárcsa átmérője, annál nagyobb a teljesítménye és a súlya, nagyobb átmérőjű tárcsa választásával nagyobb vágási mélység érhető el. Az egyes modellek súlya azonban jelentősen eltér, ezért javasoljuk, hogy a csiszológép kiválasztásakor alaposan fontolja meg, mire fogja használni.

Mi a rezgőcsiszoló?

A rezgőcsiszolót főként fával való munkához használják. Nem csak precíz csiszolást érhet el vele, hanem könnyen eltávolíthatja a régi festéket is. Előnye a csendes működés és integrált elszívás, amely garantálja a precíz eredményt. Kétféle rezgő csiszológéppel találkozhat, amelyek a formájukban különböznek. A téglalap alakú csiszológépeket nagyobb és sík felületek csiszolásához használják, mivel nagyobb a teljesítményük. Ezzel szemben kisebb teljesítménnyel a kisebb méretű deltacsiszolók rendelkeznek, ezért kisebb felületek, sarkok és élek csiszolására alkalmasak.

Mi az excentrikus csiszoló?

Az excentrikus csiszológépeket leggyakrabban a felületek (fa, fém és műanyag is) végső kezeléséhez használják. Fő előnyük, hogy nem hagynak csiszolási nyomokat. Használhatók durva csiszolás utáni tisztításhoz, domború felületek csiszolásához, rozsda eltávolításához az autók karosszériájáról stb. A finom csiszolópapírral (100-400-as szemcseméret) történő csiszoláshoz 250-550 W motorteljesítményű excentrikus csiszológépeket ajánlunk, megfelelő eredmény eléréséhez, durvább csiszolópapír alkalmazásával (100-as és kisebb szemcseméret) válasszon 500-750 W teljesítménnyel rendelkező típust.

Mi a szalagcsiszoló?

Szalagcsiszoló gépeket különböző anyagok (fa, fém, műanyag) durva csiszolására tervezték. Csiszolópapír helyett úgynevezett csiszolószalagokat használnak, melyek szintén szemcseszámmal vannak jelölve (legdurvább - 20, legfinomabb - 400).

A csiszológépek alaptípusai

Sarokcsiszoló: flex vagy polírozó; anyagok durva csiszolása vagy vágása; fa, beton, falazat, műanyag, fém

Rezgőcsiszoló: fa csiszolása; régi felületi kezelések és festékek eltávolítása; téglalap alakú és delta csiszológépek

Excentrikus csiszoló: felületek végső kezelése

Szalagcsiszoló: fa, műanyag és fém durva csiszolása

Sarokcsiszoló korongok

1) Csiszolókorong: fém és rozsdamentes felületek megmunkálása, élek megmunkálása, varratcsiszolás stb.
- Lamellás korong: finom csiszolás, befejező munkálatok
- Drótkorong: durva csiszolás, felülettisztítás

2) Vágókorong: munkadarabok vágása kő, öntvény, acél, alumínium és műanyag esetén

3) Gyémánt korong: nagyon kemény anyagok vágása és csiszolása – beton, márvány, kő stb.

4) Univerzális korong: vágási és csiszolási technika gyakori váltása esetén – bonyolult csere nélkül

 

 

 

Na vašem soukromí nám záleží

Ahhoz, hogy weboldalunkon gyorsan megtalálja, amit keres, megspóroljon sok kattintást, és ne lásson olyan hirdetéseket, amelyek nem érdeklik, szükségünk van az Ön hozzájárulására a cookie-k feldolgozásához.

Összes engedélyezéseNem engedélyezem a sütiket