Hogyan válasszunk fúrót

Létrehozva2023. 01. 23.

Elektromos fúrógépek széles választékát kínáljuk profiknak és alkalmi barkácsoláshoz. Válasszon akkus, asztali, gyémántfúró, ütvefúró és nem ütvefúró modellek közül. A gyors és kényelmes munkavégzéshez a magas igényekhez igazított modellváltozatok sokaságát kínáljuk.

Akkus fúrógép

Az akkumulátoros fúrógépek nagy előnye a mobilitás és az a képesség, hogy bárhol dolgozhat vezeték vagy áram nélkül. A fúrótestből és egy kivehető akkumulátorból állnak, és egy akkumulátorcellával működnek, amely szabályozza a teljesítményt és a munkaidőt. A kábel hiánya azt jelenti, hogy nehezen hozzáférhető helyekre is bejuthat, és megkönnyíti a magasban való munkavégzést.

A munkaidő hosszát és a teljesítményt az akkumulátorcella határozza meg, minden más paraméterében az akkumulátoros fúrógép egy elektromos fúrógéphez hasonlítható. A fúró teljesítménye a lemerüléssel csökken, a nagyobb felhasználói kényelem érdekében javasoljuk, hogy a választáskor fontolja meg egy tartalék akkumulátor hozzáadását.

Az akkus fúrógép kiválasztásának kritériumai:
Teljesítmény: Minél nagyobb a feszültség (V), annál nagyobb a teljesítmény.
Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása (Ah), annál hosszabb az akkumulátor élettartama.

Vezetékes fúrógépek vs. vezetékes fúrógépek

A hagyományos fúrógép hálózati áramra van utalva. Ez azt jelenti, hogy használatakor kénytelen egy konnektor közelségére hagyatkozni. A fúrógép testébe keményen be van kötve a tápkábel, ami megnehezítheti a magasban és a nehezen hozzáférhető terepen való munkavégzést. A hagyományos vezetékes fúrógépek előnye az alacsonyabb beszerzési ár és az állandó teljesítmény, amely a vezeték nélküli fúrógépekkel ellentétben mindig stabil.

Állj fúrók

Az állványfúrók fő előnye kétségtelenül a pontosság, szilárdan rögzülnek az állványban, és stabil alapot biztosítanak a felhasználónak a furatok fúrásához. Nagyobb súlyukkal szilárd alapot teremtenek a precíziós munkához. Nagyra értékelik őket például a bútorgyártók és más kézművesek.

A helyben állás és a beépített meghajtókábel révén nem kell a fúrót a kezében tartania, és teljes mértékben koncentrálhat.

Melyik elektromos fúrógép - fúrócsavarhúzó - elektromos csavarhúzó triót válasszuk csavarozáskor?

Elektromos fúrógép

Nem elsősorban csavarozásra szánták, de bizonyos korlátozásokkal használható erre a célra.  Ha elektromos fúrót szeretne csavarozásra használni, fontos, hogy fokozatmentes vezérléssel rendelkező fúrót válasszon. A szabályozás a forgási sebességet befolyásolja, de a teljesítménye nem változik. A fúrógépek nem teszik lehetővé a meghúzási nyomaték beállítását, ami miatt a beállított teljesítmény elérésekor leáll.

Fúró csavarhúzó

A fúró csavarhúzó csavarhúzásra alkalmas. Egyesíti az elektromos fúrógép és a csavarhúzó funkcióit. Ezáltal a fúrócsavarhúzó könnyen helyettesítheti a fúrógépet, ugyanakkor rendelkezik meghúzási nyomatékbeállítással is, így nem áll fenn a csavarmenet megcsavarodásának veszélye. Az akkumulátoros fúrócsavarhúzók előnye a kényelmes vezeték nélküli munkavégzés is.

Elektromos csavarhúzó

A fúróval ellentétben a csavarhúzó bit tartozékai a kimeneti részéhez csatlakoztathatók. Az elektromos csavarhúzókkal leggyakrabban a professzionális munkában találkozhatunk, a meghúzási nyomaték lehet elektromos vagy mechanikus. A mechanizmusban van egy kikapcsoló tengelykapcsoló, amely a csavarhúzást leállítja, amikor a csavar vagy a csavar kívánt merülését elérte.

Csapolófúró vs. nem csavarozó fúrógép

Ha azon gondolkodik, hogy ütés nélküli vagy ütvefúrót válasszon-e, előre tisztázza, hogy milyen anyagokkal fog dolgozni.

Az olyan alapvető munkákhoz, mint a fába vagy betonba fúrás, elegendő egy ütés nélküli fúrógép. Ha keményebb anyagokkal fog dolgozni, és univerzális fúrót szeretne választani, válassza inkább az ütvefúrót. Ez lehetőséget ad arra, hogy az ütőszerkezetet be- vagy kikapcsolja, így szükség esetén könnyedén fúrhat kemény építőanyagokba, például kőbe, acélba vagy betonba.

Ha puhább anyagokkal dolgozik, kikapcsolhatja az ütőfúrót, hogy elkerülje az anyag sérülését. A nagyobb hatékonyság érdekében érdemes elgondolkodnia a minőségi tartozékok, különösen a kemény anyagok megmunkálásához igazított fúrófejek kiválasztásán.

Fúrókalapács

A fúrókalapácsok különösen hasznosak, ha olyan építőanyagokba fúrunk, mint a beton, a falazat vagy a kő. Vizuálisan hasonlítanak a fúrókalapácsra, de a működési elvük teljesen más. A fúrókalapácsok egy dugattyút tartalmaznak, amely ismételten összenyomja a fölötte lévő levegőt, és a lökést közvetlenül a fúrófejre továbbítja. Ezt az elvet elektropneumatikus ütésnek nevezik, és hatékonysága lényegesen nagyobb, mint a mechanikus ütésé.

Emiatt a fúrókalapácsok alkalmasak igényesebb fúrási feladatokra, ahol hatékonyabbak, mint az ütvefúrók. Építőanyagok megmunkálásakor a fúrókalapács használata jelentősen csökkenti az időt, és ugyanaz a munka gyorsabban és kisebb erőfeszítéssel elvégezhető.

 

 

Na vašem soukromí nám záleží

Ahhoz, hogy weboldalunkon gyorsan megtalálja, amit keres, megspóroljon sok kattintást, és ne lásson olyan hirdetéseket, amelyek nem érdeklik, szükségünk van az Ön hozzájárulására a cookie-k feldolgozásához.

Összes engedélyezéseNem engedélyezem a sütiket